De geschiedenis van de Chinese Baozi
Baozi, ook wel gestoomde broodjes genoemd, is al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de Chinese keuken. De exacte oorsprong van dit geliefde voedsel is niet bekend, maar er wordt aangenomen dat het tijdens de Han-dynastie (206 v.Chr. – 220 n.Chr.) werd geïntroduceerd. Oorspronkelijk werden baozi gemaakt van gewone bloem en water en gevuld met vlees, groenten of zoete vullingen. Ze werden vaak geserveerd als snel ontbijt of tussendoortje voor mensen die onderweg waren.
Na verloop van tijd werd baozi uitgebreider, met verschillende vullingen en vormen. Tegenwoordig zijn ze een populair straatvoedsel in China en zijn ze te vinden in veel restaurants over de hele wereld. Baozi kan worden gestoomd, gebakken of gebakken, en de vullingen kunnen variëren van hartig tot zoet.
Een van de meest populaire soorten baozi is de varkensvlees- en koolbaozi, die zijn oorsprong vindt in Noord-China. Dit type baozi wordt gemaakt met een mengsel van gemalen varkensvlees, kool, lente-uitjes, gember en sojasaus en wordt meestal ongeveer 15 minuten gestoomd. Andere populaire vullingen zijn rundvlees, kip, garnalen en groenten zoals spinazie, champignons en wortels.br/>br/>
- Klassieke Chinese varkensvlees- en koolbaozi
- Creatieve Baozi-recepten
- Curry Kip Baozi
- Baozi met chocolade en pindakaas
- Vegetarische Baozi