Populaire Aziatische straatvoedselrecepten
Ramen
Ramen is een populaire Japanse soep die wordt gemaakt met tarwenoedels in Chinese stijl. Het wordt meestal geserveerd in een bouillon op basis van vlees of vis, samen met groenten, eieren en vlees. Er zijn veel verschillende varianten van ramen, en elke regio in Japan heeft zijn eigen unieke recept.
Om thuis ramen te maken, moet je beginnen met het maken van de bouillon. Voor het maken van de bouillon kunt u kippen-, varkens- of runderbotten gebruiken. Kook de botten een paar uur in water, samen met groenten zoals uien, wortels en knoflook. Zeef de bouillon en gooi de botten en groenten weg.
Kook vervolgens de noedels volgens de instructies op de verpakking. Kook het vlees en de groenten in een aparte pan. Voeg de bouillon toe aan de pan en laat het een paar minuten doorkoken. Voeg ten slotte de gekookte noedels toe aan de pan en laat ze de bouillon opnemen.
Garneer de ramen met gesneden gekookt ei, groene uien en nori (gedroogd zeewier). Voor extra smaak kun je ook chili-olie of sojasaus toevoegen.
Pad Thai
Pad Thai is een populair Thais straatvoedselgerecht dat is gemaakt met roergebakken rijstnoedels, groenten en vlees. Het gerecht wordt meestal geserveerd met pinda's, partjes limoen en taugé.
Om Pad Thai te maken, begint u met het weken van de rijstnoedels in warm water gedurende ongeveer 30 minuten. Kook het vlees en de groenten in een aparte pan. Voeg de geweekte noedels toe aan de pan en roerbak een paar minuten.
Roer in een aparte pan wat eieren los en voeg ze toe aan het roerbakgerecht. Voeg ten slotte de saus toe die is gemaakt met tamarindepasta, vissaus en palmsuiker. Garneer het gerecht met pinda's, partjes limoen en taugé.
Gyoza
Gyoza is een populair Japans streetfoodgerecht dat wordt gemaakt met dumplings gevuld met vlees en groenten. De dumplings worden knapperig gebakken en geserveerd met een dipsaus.
Om gyoza thuis te maken, begin je met het maken van de vulling. Je kunt gemalen varkensvlees, kip of rundvlees gebruiken, samen met groenten zoals kool, lente-uitjes en knoflook. Meng de vulling goed en zet opzij.
Maak vervolgens de knoedelverpakkingen klaar. Je kunt in de winkel gekochte wikkels gebruiken of ze helemaal opnieuw maken met bloem en water. Rol het deeg uit en steek er kleine cirkels uit met een koekjesvormer.
Plaats een lepel vulling in het midden van elk velletje en vouw het dubbel. Knijp de randen samen om de dumpling af te dichten. Verhit wat olie in een pan en voeg de dumplings toe. Voeg wat water toe aan de pan en dek deze af met een deksel. Laat de dumplings een paar minuten stomen tot ze gaar zijn.
Serveer de gyoza met een dipsaus gemaakt met sojasaus, rijstazijn en chili-olie.