ThuisAziatische SauzenOestersaus

Rijke oestersaus voor onvergetelijke maaltijden

Als je een foodie bent en een extra smaaklaag aan je gerechten wilt toevoegen, dan is rijke oestersaus het ingrediënt dat je moet proberen. Deze hartige smaakmaker is gemaakt van oesters, zout en gekarameliseerde suiker en heeft een unieke umami-smaak die het smaakprofiel van elk gerecht waaraan het wordt toegevoegd versterkt. Of u nu wokgerechten, marinades of dipsauzen bereidt, een klodder rijke oestersaus kan uw maaltijd naar een hoger niveau tillen. Het voegt niet alleen diepte en complexiteit toe aan uw gerechten, maar het voegt ook een glanzende glans en een vleugje zoetheid toe. Bovendien betekent zijn veelzijdigheid dat het in een verscheidenheid aan keukens kan worden gebruikt, van Chinees tot Thais tot Vietnamees. Dus waarom genoegen nemen met saaie maaltijden als je onvergetelijke maaltijden kunt maken met behulp van rijke oestersaus?

De geschiedenis van oestersaus

Oestersaus lijkt misschien een relatief nieuwe toevoeging aan uw keuken, maar de geschiedenis ervan gaat terug tot het oude China. Volgens de legende werd de saus per ongeluk uitgevonden toen een chef-kok in de provincie Guangdong oesters kookte boven een heet vuur. De oesters karameliseerden en creëerden een hartige, umami-rijke saus die de chef-kok in zijn gerechten begon te gebruiken. Na verloop van tijd werd de saus een populaire smaakmaker in de Kantonese keuken en verspreidde zich uiteindelijk over China en daarbuiten.

Tegenwoordig wordt oestersaus gebruikt in verschillende keukens, van Thais tot Vietnamees tot Filipijns. Elk land heeft zijn eigen unieke kijk op de saus, met verschillende niveaus van zoetheid, zoutheid en umami-smaak. De basisingrediënten blijven echter hetzelfde: oesters, zout en suiker. Sommige versies van de saus kunnen ook sojasaus, azijn of andere smaakstoffen bevatten.

Hoe u oestersaus gebruikt bij het koken

Nu je wat meer weet over de geschiedenis van oestersaus, laten we het hebben over hoe je deze kunt gebruiken om onvergetelijke maaltijden te creëren. Een van de beste dingen van oestersaus is de veelzijdigheid ervan. Het kan in alles worden gebruikt, van roerbakgerechten tot marinades en dipsauzen. Hier zijn een paar ideeën om u op weg te helpen:

Roerbakgerechten

Roerbakgerechten zijn een van de meest populaire manieren om oestersaus te gebruiken. Roerbak eenvoudig uw favoriete groenten en eiwitten (zoals kip, rundvlees of tofu) en voeg tegen het einde van het koken een paar eetlepels oestersaus toe. De saus bedekt de ingrediënten en voegt een hartige, umami-smaak toe. Je kunt ook een beetje maïzena gemengd met water toevoegen om de saus dikker te maken en een glanzende glans te creëren.

Marinades

Oestersaus is ook een geweldig ingrediënt om te gebruiken in marinades voor vlees of groenten. Meng eenvoudig oestersaus, sojasaus, knoflook, gember en een beetje olie en marineer je eiwitten of groenten gedurende minimaal een uur (of een nacht). Als je klaar bent om te koken, zal de marinade het ingrediënt van smaak voorzien en een heerlijke gekarameliseerde korst creëren.

Dipsausen

Ten slotte kan oestersaus worden gebruikt om heerlijke dipsauzen te maken voor hapjes of snacks. Meng eenvoudig oestersaus, sojasaus, rijstazijn en een beetje suiker en serveer met je favoriete dipvoedsel (zoals dumplings, loempia's of gebakken kip). De saus voegt een hartige, zoete en pittige smaak toe waardoor iedereen terugkomt voor meer.

Laatste ding

Zoals u ziet is oestersaus een veelzijdig en heerlijk ingrediënt dat uw kookkunsten naar een hoger niveau kan tillen. Of je nu roerbakgerechten, marinades of dipsauzen maakt, een beetje rijke oestersaus kan een diepte en complexiteit toevoegen die je smaakpapillen zal doen zingen. Dus waarom genoegen nemen met saaie maaltijden als je onvergetelijke maaltijden kunt maken met behulp van rijke oestersaus?

Aziatische Oestersaus maaltijdideeën
Varkensvlees Met Paprikasaus

Als je meer glutenvrije en zuivelvrije recepten aan je repertoire wilt toevoegen, is Varkensvlees met Paprika Relish misschien een recept dat je moet proberen. Eén portie bevat 337 calorieën, 31 g eiwit en 17 g vet. Voor $ 3,04 per portie krijg je een hoofdgerecht voor 4 personen. Dit recept van Taste of Home heeft 1 fan. Als je zout, peper, ui en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 55 minuten. Met een lepelscore van 70% is dit gerecht stevig. Driekleurige Paprika Relish, Paprika Relish (Heinz) en Oesters met Paprika Relish lijken erg op dit recept.

Favoriete vissoep

Je kunt nooit teveel hoofdgerechtrecepten hebben, dus probeer Favorite Fish Chowder eens. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 16 gram eiwit, 10 gram vet en in totaal 240 calorieën. Voor $ 1,4 per portie dekt dit recept 15% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Dit recept is voor 16 personen. 1 persoon heeft dit recept uitgeprobeerd en vond het leuk. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Ga naar de winkel en koop peterselie, kabeljauwfilets, verdampte melk en nog een paar andere dingen om het vandaag nog te maken. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 35 minuten. Het is een goede optie als je een glutenvrij en pescatarisch dieet volgt. Met een lepelscore van 48% is dit gerecht stevig. Soortgelijke recepten zijn onder meer Flo Rae's favoriete oestersoep, favoriete pot New England Clam Chowder in 30 minuten en favoriete vistaco's.

Groene Salade Met Kruidenvinaigrette

Groene Salade met Kruidenvinaigrette is wellicht precies het hor d'oeuvre waar u naar op zoek bent. Voor $ 1,04 per portie dekt dit recept 8% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 2 gram eiwit, 4 gram vet en in totaal 62 calorieën. Dit recept is voor 8 personen. Dit recept van Taste of Home heeft 1 ventilator. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 15 minuten. Een mengsel van canolanolie, groene uien, champignons en een handvol andere ingrediënten is voldoende om dit recept zo smaakvol te maken. Het is een goede optie als je een glutenvrij, zuivelvrij, lacto ovo-vegetarisch of geheel 30-dieet volgt. Als we alle factoren in aanmerking nemen, krijgt dit recept een lepelscore van 37%, wat nogal slecht is. Als je dit recept lekker vindt, vind je misschien ook wel recepten leuk zoals Zeer Groene Salade Met Kruidenvinaigrette, Groene Godin Quinoasalade Met Kruidenvinaigrette, en Gebraden Oester En Gekarameliseerde Uien Met Groene Wintersalade en Groene Appelvinaigrette.

Gegratineerde oesters

Het recept Geschelpte Oesters maak je in ongeveer 30 minuten . Dit pescatarian recept serveert 6 personen en kost $ 1,05 per portie . Eén portie bevat 525 calorieën , 7 gram eiwit en 41 gram vet . Dit recept van Foodnetwork heeft 1 fan. Als je grof gezouten crackers, selderijzout, room en nog wat andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Het werkt goed als hor d'oeuvre. Over het geheel genomen verdient dit recept een niet zo geweldige lepelscore van 32% . Als je dit recept lekker vindt, vind je misschien ook recepten als Geschulpte Oesters , Geschulpte Oesters II en Geschulpte Oesters lekker.

Crème Tomatensoep

Tomatenroomsoep is misschien wel het hor d'oeuvre waar u naar op zoek bent. Dit recept is voor 9 personen. Voor $ 1,2 per portie dekt dit recept 12% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 9 gram eiwit, 25 gram vet en in totaal 418 calorieën. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 30 minuten. De herfst wordt nog specialer met dit recept. 1 persoon was onder de indruk van dit recept. Een mengsel van ui, oestercrackers, canolanolie en een handvol andere ingrediënten is voldoende om dit recept zo smaakvol te maken. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Als we alle factoren in aanmerking nemen, krijgt dit recept een lepelscore van 32%, wat nogal slecht is. Gebruikers die dit recept lekker vonden, hielden ook van Beste Tomatensoeproom, Tomatenroomsoep en Tomatenroomsoep.

Gegratineerde oesters

Scalloped Oysters duurt van begin tot eind ongeveer 30 minuten . Dit recept serveert 6 personen en kost $ 1,05 per portie. Op je figuur letten? Dit pescatarian recept bevat 525 calorieën , 7 g eiwit en 41 g vet per portie. 1 persoon heeft dit recept gemaakt en zou het nog een keer maken. Het werkt goed als hor d'oeuvre. Voor dit recept van Foodnetwork zijn boter, nootmuskaat, room en grof gezouten crackers nodig. Als we alle factoren in aanmerking nemen, krijgt dit recept een lepelscore van 39% , wat niet zo super is. Als je dit recept lekker vindt, vind je misschien ook recepten leuk zoals Classic Oysters Rockefeller , Mad Men Oysters Rockefeller en Oysters Diablo .

Geroosterd Rundvlees N Champignonbrood

Geroosterd rundvlees en champignonbrood heeft van begin tot eind ongeveer 35 minuten nodig. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 29 gram eiwit , 29 gram vet en in totaal 530 calorieën . Dit recept is voor 8 personen. Voor $ 1,89 per portie dekt dit recept 22% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Dit recept is geliefd bij 1 foodies en koks. Ga naar de winkel en haal brood, teentje knoflook, gehakt en nog een paar andere dingen om het vandaag te maken. Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelscore van 47% verdient . Deze score is solide. Als je dit recept lekker vindt, hou je misschien ook van recepten zoals geroosterde portobello-champignonsalade , geroosterde zalm met bacon en champignon-oestersaus en geroosterde rundvleeskabobs .

Portobello-champignons met Parmezaanse korst en witte truffelolie

Portobello-champignons met Parmezaanse korst en witte truffelolie duurt ongeveer 25 minuten van begin tot eind. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 6 gram eiwit, 35 gram vet en in totaal 345 calorieën. Voor $ 2,58 per portie dekt dit recept 11% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Dit recept is voor 4 personen. Slechts een paar mensen vonden dit bijgerecht erg lekker. Voor dit recept van Foodnetwork zijn portobello-paddenstoelen, truffelolie, oesterzwammen en olijfolie nodig. 1 persoon vond dit recept smaakvol en bevredigend. Het is een goede optie als je een glutenvrij en primair dieet volgt. Over het geheel genomen verdient dit recept een redelijk goede lepelscore van 49%. Probeer rucolasalade met witte truffelolie, Marconan-amandelen en geschaafde Parmezaanse kaas, spinazie en champignons met truffelolie en flatbread met jonge aardappelen, shiitake-champignons en truffelolie voor vergelijkbare recepten.

Pittige oestercrackers

Het recept Pittige Oestercrackers maak je in ongeveer 2 uur en 30 minuten . Voor 62 cent per portie krijg je een hor d'oeuvre voor 8 personen. Eén portie bevat 355 calorieën , 6 g eiwit en 18 g vet . 1 persoon heeft dit recept geprobeerd en vond het leuk. Een mengsel van gegranuleerde ui, canolanolie, tijm en een handvol andere ingrediënten is voldoende om dit recept zo heerlijk te maken. Het wordt u aangeboden door Foodnetwork. Over het geheel genomen verdient dit recept een nogal slechte lepelscore van 38% . Gebruikers die dit recept lekker vonden, hielden ook van oester- of mosselspaghetti , gebakken gevulde tofu met oestersaus en gekruide kikkererwtencrackers met meerdere zaden .

Varkensvlees en ei Lo Mein

Pork and Egg Lo Mein duurt van begin tot eind ongeveer 35 minuten. Eén portie bevat 445 calorieën, 31 g eiwit en 18 g vet. Voor $ 2,82 per portie krijg je een hoofdgerecht voor 4 personen. 1 persoon vond dit recept lekker en bevredigend. Het is een goede optie als u een zuivelvrij dieet volgt. Het wordt u aangeboden door Foodnetwork. Een mengsel van lo mein-noedels, gember, oestersaus en een handvol andere ingrediënten is voldoende om dit recept zo smaakvol te maken. Als we alle factoren in aanmerking nemen, krijgt dit recept een lepelscore van 60%, wat behoorlijk goed is. Soortgelijke recepten zijn Lo Mein met ei en varkensvlees, Lo Mein met varkensvlees en ei en Lo Mein met varkensvlees en ei.

Video's voor het maken van verschillende Aziatische gerechten in Oestersaus-stijl
Gids voor OESTERSAUS + Proeverij Goedkoop VS Premium!Als je van Aziatisch eten houdt, staat de oestersaus waarschijnlijk al in je keuken. Maar weet u of degene die u heeft “een …
Hoe maak je oestersaus van echte oesters?BEKIJK MIJN KEUKENGEREI - ❤️ STEUN HET KANAAL ...
Hoe u oestersaus gebruikt om uw gerechten op smaak te brengen. Smaak jagen.Oestersaus is waarschijnlijk de meest gebruikte saus bij roerbakgerechten. Het wordt oorspronkelijk bereid uit oesterextract om umami te verschaffen.
OESTERSAUS, een inleiding tot de geschiedenis en het gebruik van een zeer veelzijdige sausKlik op de volgende link om je te registreren voor mijn eerste livestream-evenement op maandag 26 juli 2021. Ik ben ...
Tips en trucs voor Aziatische Oestersaus maaltijden
Aanvullende menu-ideeën gerelateerd aan Aziatisch Oestersaus eten